Blog archives

29 Articles

Corona en werkzaamheden in2Contracts

Helaas wordt de wereld op dit moment geconfronteerd met een toenemende verspreiding van uitbraken van het Coronavirus (COVID-19) in meerdere landen en adviseren de wereldwijde gezondheidsorganisaties om voorzorgsmaatregelen te nemen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Sinds maandag 16 maart ’20 werken we daarom zoveel als mogelijk vanuit huis om verdere verspreiding van het corona virus te stoppen.

Graag informeren wij u over hoe in2Contracts met door het RIVM afgekondigde maatregelen omgaat. In het kader van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid streven wij er uiteraard naar om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. in2Contracts werkt daarom vanuit huis aan dienstverlening voor haar klanten. Dit betekent dat afspraken in principe telefonisch/digitaal plaatsvinden of eventueel worden verplaatst.

Tegelijkertijd voelen wij ons ook verantwoordelijk om waar mogelijk bij te dragen aan uw ambities en uitdagingen; daarom blijft onze dienstverlening doorgaan!

Deze tijd biedt mogelijk ook  ruimte en gelegenheid om zaken op te pakken waar u eerder niet aan toe kwam. Nieuwe plannen voor het komende seizoen, nog openstaande zaken wellicht. Weet dat in2Contracts u desgewenst graag bij van dienst kan zijn. Zo kunnen we samen een draai geven aan de huidige situatie en de vrijvallende tijd waardevol invullen. Neem vrijblijvend contact met ons op over concrete invulling.

 

Share

Sleuteloverdracht stadhuis Leiden

Vandaag overhandigde wethouder Marleen Damen, verantwoordelijk voor de verbouwing van het stadhuis, de sleutel van het stadhuis aan Martijn du Prie van du Prie bouw & ontwikkeling b.v. Dit is officieel de aftrap voor de verbouwing van het stadhuis, die ruim anderhalf jaar gaat duren. De verwachting is dat het stadhuis in het najaar van 2021 weer zijn deuren opent. In de tussentijd is het stadhuis gesloten.

Met de verbouwing wordt het stadhuis, een rijksmonument, aangepast voor een flexibele manier van werken die samenwerking met en voor de stad stimuleert. In de nieuwe situatie komen er drie keer zoveel medewerkers te werken als nu. Het stadhuis is dan ook een ontmoetingsplek voor de stad. De verbouwing is daarnaast gericht op de verduurzaming van het gebouw, onder meer door het toepassen van warmte-koude opslag waarbij warmte van het koelsysteem in de zomer wordt opgeslagen voor gebruik in de winter. Tegelijk met de aanpassingen krijgt het stadhuis zijn monumentale sfeer terug, inclusief de oorspronkelijke binnenhof, naar het ontwerp van Office Winhov en Studio Linse.

Foto door JP Witteman.

Wethouder Marleen Damen overhandigt symbolisch de sleutel van het stadhuis Leiden aan Martijn du Prie.

Share

in2Contracts betrekt kantoor met Yme Projects & Contracts

Per 15 januari 2020 betrekken in2Contracts en YME Projects & Contracts gezamenlijk een kantoor. Per heden werken wij vanuit het Tauro-complex in Alphen aan den Rijn, Europalaan 16, 2408 BG. Daar waar mogelijk werken wij samen om uw vraagstukken op te lossen.

Share

Verbouwing stadhuis Leiden

in2Contracts is zeer trots om vanaf december 2019 het projectmanagement van de verbouwing van het stadhuis in Leiden voor  de gemeente Leiden uit te voeren.

Dit rijksmonument uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, met een bijzonder rijk gedetailleerd interieur, wordt verbouwd tot een eigentijdse en aantrekkelijke werkomgeving. Na de verbouwing zal het stadhuis plaats bieden aan ongeveer drie keer zoveel medewerkers dan in de huidige situatie. Daartoe worden de indeling van de begane grond en de installaties aangepakt maar ook zaken uit het oorspronkelijke ontwerp in ere hersteld, zoals een grote vide in de foyer en het open maken van het binnenhof, dat een groene invulling krijgt.

De opgave voor het ontwerp van het Stadhuis van Leiden Office Winhov en Studio Linsse was om:

• het Stadhuis toekomstbestendig te maken met behoud van de oorspronkelijke grandeur van het ontwerp van architect J.C. Blaauw
• het Stadhuis geschikt te maken voor de nieuwe manier van werken van de gemeente Leiden
• het inpassen van installaties die het Stadhuis energetisch verduurzamen
• met de nieuwe binnentuin bij te dragen aan de ecologie van de stad Leiden en zorgen voor gezond binnenklimaat
• een plaats te creëren waar Leidenaren en bezoekers graag komen, met een gastvrij welkom van de gemeente en haar bestuur

Het werk is reeds aanbesteed en gegund aan Du Prie Bouw en Ontwikkeling.

Het stadhuis wordt tijdens de renovatie verlaten. De ambtenaren, het College van B&W en de Gemeenteraad nemen tijdelijk hun intrek in het nieuwe Stadskantoor naar Leiden CS. De gemeenteraad zal in deze periode vergaderen bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

De renovatie van het stadhuis start begin januari 2020 en is in het najaar van 2021 gereed. Vervolgens wordt na afronding van de renovatie het stadhuis weer ‘ingehuisd’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen: Office Winhov.

Share

Bouwput Garenmarkt bereikt diepste punt

Op vrijdag 7 december 2019 is een heugelijke mijlpaal bereikt. De bodem van de in aanbouw zijnde parkeergarage Garenmarkt in Gemeente Leiden is zichtbaar geworden en daarmee is het diepste punt bereikt!

Complimenten aan de combinatie Dura Vermeer en BESIX die dit huzarenstukje realiseren in het centrum van Leiden.

De Garenmarkt parkeergarage is de tweede parkeergarage die Gemeente Leiden realiseert. Samen met de parkeergarage Lammermarkt die in gebruik is genomen in april 2017, worden bijna 1000 ondergrondse parkeerplaatsen aan de binnenstad toegevoegd. In het voorjaar van 2020 zijn de 425 parkeerplaatsen van de parkeergarage Garenmarkt beschikbaar voor het publiek.

Foto’s van Buro JP

Share

Projectteam Singelgracht garage Amsterdam brengt bezoek aan Lammermarkt en Garenmarkt

Het projectteam van de Singelgracht parkeergarage in Amsterdam was op bezoek in Leiden om te kijken naar de reeds gerealiseerde Lammermarkt garage en de garage in aanbouw op de Garenmarkt.

Op de allerheetste dag van 2018 werd eerst een presentatie gegeven op de aangenaam koele -7 vloer over beide parkeergarages. Daarna vertrokken we per fiets door de binnenstad van Leiden naar de bouwplaats van Dura Vermeer en Besix, de combinatie die de Garenmarkt realiseert.

Trots om te laten zien wat gemeente Leiden als ‘klein broertje’ van Amsterdam binnen planning en binnen budget heeft gerealiseerd.

Projectteam Singelgracht garage Amsterdam op bezoek bij de Garenmarkt.

Share

Inhijsen eerste brugliggers Valkbrug

Op 1 mei 2018 zijn de eerste liggers van de nieuwe Valkbrug in Leiden ingehesen. De liggers vormen samen de eerste twee bruggen (van de vier) die samen de Valkbrug vormen.

De aandacht vanuit de omgeving was groot toen de prefab betonnen liggers met een vrije overspanning van 26 meter over de Rijnsburgersingel werden gelegd.

De eerste twee liggers worden ingehesen. Foto van Buro JP.

Share

Valkbrug starthandeling

Op 15 januari 2018 was de starthandeling van het vernieuwen van de Valkbrug in de gemeente Leiden. Het projectteam van de gemeente Leiden en aannemer Van Boekel Zeeland voeren samen met wethouder Paul Laudy per boot over de Leidse grachten richting de Valkbrug.

Onderweg in de rondvaartboot naar de Valkbrug- foto van BuroJP

Onderweg in de rondvaartboot naar de Valkbrug- foto van BuroJP

Daar aangekomen was het aan de wethouder om als starthandeling het bouwbord te onthullen.

Paul Laudy onthult bouwbord Valkbrug - foto van BuroJP

Paul Laudy onthult bouwbord Valkbrug – foto van BuroJP

De werkzaamheden zijn inmiddels voortvarend van start gegaan en zijn naar verwachting gereed in mei 2019.

Share