Blog archives

24 Articles

Bouwput Garenmarkt bereikt diepste punt

Op vrijdag 7 december 2019 is een heugelijke mijlpaal bereikt. De bodem van de in aanbouw zijnde parkeergarage Garenmarkt in Gemeente Leiden is zichtbaar geworden en daarmee is het diepste punt bereikt!

Complimenten aan de combinatie Dura Vermeer en BESIX die dit huzarenstukje realiseren in het centrum van Leiden.

De Garenmarkt parkeergarage is de tweede parkeergarage die Gemeente Leiden realiseert. Samen met de parkeergarage Lammermarkt die in gebruik is genomen in april 2017, worden bijna 1000 ondergrondse parkeerplaatsen aan de binnenstad toegevoegd. In het voorjaar van 2020 zijn de 425 parkeerplaatsen van de parkeergarage Garenmarkt beschikbaar voor het publiek.

Foto’s van Buro JP

Share

Projectteam Singelgracht garage Amsterdam brengt bezoek aan Lammermarkt en Garenmarkt

Het projectteam van de Singelgracht parkeergarage in Amsterdam was op bezoek in Leiden om te kijken naar de reeds gerealiseerde Lammermarkt garage en de garage in aanbouw op de Garenmarkt.

Op de allerheetste dag van 2018 werd eerst een presentatie gegeven op de aangenaam koele -7 vloer over beide parkeergarages. Daarna vertrokken we per fiets door de binnenstad van Leiden naar de bouwplaats van Dura Vermeer en Besix, de combinatie die de Garenmarkt realiseert.

Trots om te laten zien wat gemeente Leiden als ‘klein broertje’ van Amsterdam binnen planning en binnen budget heeft gerealiseerd.

Projectteam Singelgracht garage Amsterdam op bezoek bij de Garenmarkt.

Share

Inhijsen eerste brugliggers Valkbrug

Op 1 mei 2018 zijn de eerste liggers van de nieuwe Valkbrug in Leiden ingehesen. De liggers vormen samen de eerste twee bruggen (van de vier) die samen de Valkbrug vormen.

De aandacht vanuit de omgeving was groot toen de prefab betonnen liggers met een vrije overspanning van 26 meter over de Rijnsburgersingel werden gelegd.

De eerste twee liggers worden ingehesen. Foto van Buro JP.

Share

Valkbrug starthandeling

Op 15 januari 2018 was de starthandeling van het vernieuwen van de Valkbrug in de gemeente Leiden. Het projectteam van de gemeente Leiden en aannemer Van Boekel Zeeland voeren samen met wethouder Paul Laudy per boot over de Leidse grachten richting de Valkbrug.

Onderweg in de rondvaartboot naar de Valkbrug- foto van BuroJP

Onderweg in de rondvaartboot naar de Valkbrug- foto van BuroJP

Daar aangekomen was het aan de wethouder om als starthandeling het bouwbord te onthullen.

Paul Laudy onthult bouwbord Valkbrug - foto van BuroJP

Paul Laudy onthult bouwbord Valkbrug – foto van BuroJP

De werkzaamheden zijn inmiddels voortvarend van start gegaan en zijn naar verwachting gereed in mei 2019.

Share

Hockeyclub Naarden officieel heropend

De verbouwing van het clubhuis van hockeyclub Naarden is bijna afgerond. Op zaterdag 25 november 2017 werd het clubhuis feestelijk heropend door oprichter Joost Grasso en wethouder Marleen Sanderse. Zij onthulden de tegelwand van de leden die met het kopen van een tegeltje een financiële bijdrage  konden leveren aan de verbouwing.

Tegelwand HC Naarden

Aannemer Draisma verbouwden samen met de partners Bouwmeester Elektrotechniek en Hafkamp Installatietechniek het clubhuis.

Jan-Hendrik Vos zat in de bouwcommissie van de hockeyclub die de verbouwing begeleidde.

Hieronder een filmpje van de heropening:

 

Share

Parkeergarage Lammermarkt opgeleverd

Op donderdag 12 oktober 2017 is een belangrijke mijlpaal bereikt met de officiële aanvaarding van de parkeergarage Lammermarkt door Gemeente Leiden. Er resteren nog enkele restpunten die door de aannemerscombinatie Dura Vermeer- Besix de komende tijd worden opgelost .

Om dit heugelijke feit te vieren, trakteerde Gemeente Leiden op taart voor de medewerkers van het projectteam van de gemeente en de aannemer.

Lammermarkt Taart

Share

Overeenkomst Valkbrug ondertekend

Op 7 september 2017 is de basisovereenkomst voor het vervangen van de Valkbrug van Gemeente Leiden feestelijk ondertekend. Opdrachtnemer Van Boekel Zeeland gaat deze iconische brug, die het Schuttersveld met de Lammermarkt verbindt, realiseren.

Ondertekening Contract Valkbrug

Paula Verhoeven (Gemeente Leiden) en Peter Kempen (Van Boekel Zeeland) ondertekenen de overeenkomst voor de Valkbrug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de realisatie van de parkeergarage Lammermarkt en de nieuwe maaiveldinrichting erboven, sluit het fraaie ontwerp van Ney & partners hiermee de vernieuwing in dit deel van Leiden af.

2017_18_Valkbrug_Leiden_van_Boekel_V5.rvt_2017-Sep-06_07-05-56PM-000_3D_...

3D render Valkbrug van Van Boekel Zeeland/ Verhoeven en Leenders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste bouwwerkzaamheden zullen in het najaar 2017 aanvangen.

Share